Zorgboerderij De Kroon Over ons

Newfuture beheer en Marion Klomp hebben per 1 september Zorgboerderij De Kroon in Arnhem overgenomen. Initiatiefneemster en mede-eigenaresse Marion Klomp gaat de zorgboerderij beheren en de cliënten begeleiden.

De zorgboerderij ligt in de wijk de Laar-Oost en bestaat al sinds 2008. Toen de vorige eigenaren in het begin van dit jaar aangaven opvolging te zoeken raakte Marion Klomp direct enthousiast.

Nadat Marion zich uitgebreid had laten informeren en haar plan had uitgewerkt, startte de zoektocht naar mogelijkheden om dit alles te financieren. Ze kwam in contact met Newfuture beheer en algemeen directeur Natascha Jonkers zag vrij snel de potentie van de zorgboerderij. ‘Voor NewFuture betekent het uitbreiding van ons zorgaanbod met dagbesteding en sluit de opzet perfect aan op onze doelstelling om kleinschalige zorgprojecten in te richten.’ De mogelijkheden werden bekeken en samen werden de verdere onderhandelingen ingezet. Dit resulteerde in de definitieve overname per 1 september 2015.


Dagbesteding Zorgboerderij De Kroon

De zorgboerderij biedt op dit moment dagbesteding aan 16 personen, maar heeft ruimte om dit uit te breiden. De cliënten hebben diverse achtergronden en komen vanuit verschillende instellingen. (Newfuture beheer werkte al met een aantal van deze organisaties samen.)


Activiteiten Zorgboerderij De Kroon

Zorgboerderij De Kroon is ondergebracht in het pand van wijkcentrum Stichting De Kroon en beschikt over meerdere ruimtes. Zo is er een kantine, een werkplaats, diverse opslagruimtes en een knutselruimte.

De verzorging van de 120 dieren in de dierenweide en het onderhoud aan de verblijven hoort natuurlijk bij de dagelijkse routine. De werkplaats en de knutselruimte bieden gelegenheid om creatief bezig te zijn.